Botiga / Miquel Wert / La joie des jeunes filles

La joie des jeunes filles

Artista
Miquel Wert

Exposició:
Emmarcant Murs

Característiques principals

Descripció de l'obra

L'obra La joie des jeunes filles de l'artista Miquel Wert 

Mides: 116 x 89 cm

Tècnica: Carbó i acrílic sobre tela.

Galeria Espai Cavallers


 

 


Més informació sobre l'obra La joie des jeunes filles de l'artista Miquel Wert a l'Instagram @galeriaespaicavallers

Biografia de l'artista

Miquel Wert

L’artista Miquel Wert Galeria Espai Cavallers

La pràctica artística de Miquel Wert sovint comença amb fotografies trobades o orfes, reflectint una fascinació que va començar amb els seus propis àlbums familiars. Aquestes imatges, vinculades a una branca llunyana de la seva genealogia, van alimentar la seva imaginació i van despertar una passió pels arxius i la fotografia familiar. Idealitzant aquests artefactes, va començar a explorar la seva identitat a través dels seus orígens i avantpassats suecs, utilitzant la fotografia no artística com a base per al seu treball.

 

Amb el temps, aquest enfocament ha evolucionat cap a una exploració més profunda del llegat literari i de les imatges arquetípiques arrelades en els contes de fades. Influït per la literatura infantil escandinava i la seva connexió amb el llinatge matern, l’obra de Wert crea un pont entre allò personal i allò col·lectiu, evocant el misteri de la natura i els arquetips universals. Combinant imatges preexistents amb referències literàries, el seu art convida a reflexionar sobre la perdurabilitat de la memòria i el mite.

 


Miquel Wert (Barcelona, Espanya, 1982) és un pintor i muralista hispano-suec amb residència a Barcelona. Criat en una família que valora l’art, Miquel va desenvolupar des de ben jove una fascinació pel dibuix. Els dibuixos i planols tècnics del seu pare, juntament amb els còmics, la il·lustració i la pintura, el van inspirar a dibuixar de manera compulsiva—una obsessió que finalment el va portar a estudiar Belles Arts.

Es va llicenciar en Belles Arts a la Universitat de Barcelona el 2005 i actualment combina la seva pràctica artística amb la docència com a professor associat al Departament d’Arts i Conservació-Restauració de la mateixa institució.

El seu recorregut artístic va començar als carrers de Barcelona el 1993, quan va fer el seu primer tag amb un company d’escola. El 1996 ja estava plenament immers en la cultura del graffiti, creant obres de gran format en superfícies legals i il·legals, sovint centrades en la figura humana. L’any 2002, els reptes personals i legals el van portar a apartar-se del graffiti. Després de sis anys de treball intens a l’estudi, va replantejar-se la seva relació amb l’espai públic, tornant a les intervencions urbanes amb una mirada més introspectiva i personal. Més enllà de les convencions del graffiti, va començar a explorar temàtiques pictòriques, inspirant-se sovint en les seves arrels familiars i experimentant amb tècniques mixtes—utilitzant pinzells, rodets i eines no convencionals—molt abans de l’eclosió del nou muralisme figuratiu i de la influència de les xarxes socials.

Des de l’any 2000, les seves pintures i murals s’han exhibit en gairebé un centenar d’exposicions individuals i col·lectives a escala internacional, incloent-hi galeries, institucions culturals i fires d’art. Està representat per Galerie Art du Temps (Cléon-d’Andran, França), Luxart Galerie (Arlon, Bèlgica), Galeria Anquin’s (Reus, Espanya) i Galerie Friedmann-Hahn (Berlín, Alemanya).

La seva obra ha rebut un ampli reconeixement, incloent-hi el Primer Premi del LIV Premi Internacional de Dibuix Ynglada-Guillot (2016) i una Menció d’Honor a l’exposició Stipendutstilling a la Galleri Ramfjord (Oslo, Noruega). També ha obtingut beques i residències d’institucions com el Cercle Artístic de Sant Lluc, Torrearte i JISER: Reflexions Mediterrànies.

Les seves obres formen part de col·leccions públiques i privades en més d’una dotzena de països, incloent-hi la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, el Fons de Patrimoni de la Universitat de Barcelona, JISER (Espanya/Tunísia), Cervezas Ambar, Vermut Miró, així com diverses col·leccions municipals d’Espanya i Portugal. Els seus murals es poden trobar en espais públics de França, Àustria, Portugal, Tunísia i Espanya.

L’art figuratiu d’en Miquel, ric en narrativa i profunditat emocional, explora temes com la memòria, la identitat i la intersecció entre les històries col·lectives i personals.

 

Per a més informació de l’artista Miquel Wert en Espai Cavallers Gallery

Llegir més