El passat 6 d’abril el diari EL PAÍS va publicar una notícia sobre l’exposició Convidats i amfitrions del Museu Frederic Marès. Un programa realitzat pel Museu Frederic Marès i l’associació de Galeries d’Art de Catalunya. L’exposició consisteix en tres obres d’art procedents de tres galeries. La galeria Gothsland de Barcelona, Espai Cavallers Gallery i la Pigment Gallery de Barcelona. Aquest programa, comissariat per la periodista i crítica d’art Montse Frisach, proposa un diàleg transversal i intemporal entre algunes obres i sales del Museu i les tres peces convidades, que el públic anirà trobant al llarg de la seva visita.
La notícia de EL PAÍS comença centrant-se en l’obra de Marta Fàbregas, que forma part de la seva sèrie Colonitzades. La descriuen com una obra que trenca amb la unitat de l’espai:
“No hay nada como poner un elemento disonante, que rompe la unidad de un lugar, para disparar todos los sentidos del que lo ve que intenta comprender qué está pasando y qué hace allí“. – José Ángel Montañés.
En l’article ens explica la dissonància entre la Sala Femenina del Museu i l’obra de Marta Fàbregas.
Però també ens explica les dues obres restants, provinents de les altres galeries que hi participen. La galeria Gothslansd, amb l’obra de Santiago Rusiñol Enric Clarasó en su taller.
“Esta enorme pintura dialoga con esculturas del mundo antiguo, entre las que destaca un retrato de Augusto del siglo I procedente de Tarraco” – José Ángel Montañés.
I per últim parla a Espai Cavallers Gallery i l’obra El Ángel de Gregorio Iglesias.
“El ángel de la pintura de Iglesias, procedente de la galería Espai Cavallers de Lleida, es mucho más compasivo y menos violento e, incluso, acompaña a las almas que se encuentran entre la vida y la muerte“. José Ángel Montañés.
Podeu llegir la notícia completa de EL PAÍS en aquest enllaç.