Exposicions / Llenguatges. Dona i artista.

Llenguatges. Dona i artista.

Del 4 de Març al 3 de Abril de 2022

Exposició Llenguatges. Dona i artista. Col·lectiva d’artistes dones. Espai Cavallers Gallery Inauguració, dia 4 de març a les 19:30. Cloenda 3 d’abril. Artistes participants Llenguatges. Dona i artista Anna Bresoli, Irene Cruz, Núria Costa, Anna Gallinal, MJ Hita González, Eva Llorens,Susana Martínez, Lídia Masllorens, Keiko Ogawa, Montse Pelejà, Laia Pla, Rosa Torres, Maria Rosa Vidal Tosas. […] llegir més

Descripció

Exposició Llenguatges. Dona i artista. Col·lectiva d’artistes dones.

Espai Cavallers Gallery

Inauguració, dia 4 de març a les 19:30. Cloenda 3 d’abril.

Artistes participants Llenguatges. Dona i artista

Anna Bresoli, Irene Cruz, Núria Costa, Anna Gallinal, MJ Hita González, Eva Llorens,Susana Martínez, Lídia Masllorens, Keiko Ogawa, Montse Pelejà, Laia Pla, Rosa Torres, Maria Rosa Vidal Tosas.

De nou, al mes de març d’aquest 2022, la galeria Espai Cavallers parla en femení i ens mostra obres d’art amb llenguatges artístics ben diferenciats en el marc de de la mostra col·lectiva “Llenguatges. Dona i artista”

L'exposició ens ofereix l'oportunitat de descobrir el geni creador de dones que contribueixen a enriquir el panorama artístic actual amb les disciplines de pintura, escultura i fotografia. Amb aquesta exposició es vol doncs contribuir a augmentar la visibilitat, encara minoritària, de la dona en l’àmbit de la creació.

També, com a una activitat paral·lela a l’exposició, el dia 19 de març a les 12.30 hi haurà una tertúlia per debatre sobre la situació de les artistes en el món de l’art i la cultura, intentant fugint dels estereotips actuals i valorant com l’educació pot influir en millorar la projecció de l’art femení.

Títol de tertúlia: Dones. Trencant tòpics
Ponents

Marta Alòs, escriptora

Representant de l’Espai Kuu,

Sílvina Sànchez, Silvinaction

Carmina Pardo, presidenta de l’Ateneu Popular de Ponent

Mertixell Pi, CEO de l’empresa IGB

Jesús Navarro, director del Museu Morera de Lleida

Modera: Anna Sàez, periodista

Perquè encara cal visibilitzar l’art en femení? ‘

Doncs, si fem un repàs a la història de l’art, s’ha vist que la presència de les dones moltes vegades només s’ha visualitzat com a objecte d’art, és a dir objecte en la representació a les obres i en canvi han tingut invisibilitat com a creadores.

Poc a poc les artistes han anat esdevenint subjecte d’art. Si bé a vegades han estat ignorades, han aconseguit deixar-nos un llegat obres de gran qualitat artística.

En la contemporaneïtat, la situació ha anat canviant i les dones artistes van trobant el seu lloc, i se les comença a valorar plenament com artistes. Tot i que moltes vegades ho fan a l’ombra del seu company, com ara Sonia Delaunay, que signava amb el cognom del marit; Frida Kahlo, parella de Diego Ribera, o Camille Claudel, inseparable de Rodin.

Algunes dones artistes, han escrit capítols sencers de l‘ art en femení. Es pot destacar, Tamara de Lempicka, Dora Maar, Remedios Varo o Niki de Saint Phalle; reconegudes però a vegades amb trajectòries silencioses i discretes

A l’any 1989, Les Guerrila Girls, un grup d’activistes feministes, van fer reivindicacions amb cartells en què es llegia: “Han d’estar nues les dones per entrar al Metropolitan Museum? Menys d’un 5% dels artistes de la secció d’art modern són dones, però un 85% dels nus són femenins.”

Els seus continguts irònics, les seves comunicacions provocadores i l’enigma que envoltava la seva identitat oculta sota màscares de simi van contribuir a despertar interès pel món de l’art en femení.

Per més informació sobre l'exposició, Llenguatges. Dona i artistaEspai Cavallers Gallery

Llegir més

Obres

No hi ha més obres disponibles